Thursday, October 21, 2010

I need your voice

Assalamualaikum,


*source : here

Pernah tak rasa macam suara korang tak sesuai untuk korang? Tak kisah lah either in a good way atau sebaliknya. Pernah tak? Bukan lah cakap pasal tak bersyukur dengan suara sendiri - tolonglah, tak, tak. At least ade suara, orang boleh dengar saya bebel kan? Haha, suke, suke x)

Pernah tak kena kat korang lepas korang cakap
"Eh, kau ke yg cakap tadi?"
"Badan kecik, suara besar"
"Badan besar, suara kecik"
"Ehh, suara kau pelik, macam bukan kau yg cakap"
ect. ect. ect. ect.

Nak tahu tak, Atieqah - pemilik blog ini, selalu kenaaa macam tu tau. sobsobs ( 5 minutes, nangis kejap, mintak simpati, ha ha ha ). Even cikgu pun pernah cakap macam tu, walaupun depan cikgu saya jarang bercakap. Ehek, budak baek konon. Sampai sorang ustazah sekolah agama saya dulu geram dan cakap "Awak saya lantik jadi pengawas, cuba lah bersuara sikit".


source : here

Sejarah pasal suara saya yang matang kononnya ni bukan baru lagi, bukan dari sekolah rendah. Tapi dari zaman saya tadika lagi, iaitu pada zaman baru nak tahu bersosial. Baru nak tahu berkawan. Baru pertama kali nak "Hai ! Saya Atieqah, nama awak?".

Tapi! TAPI! Terbantut niat saya nak mulakan macam tu sebab saya sendiri tak suka suara saya masa tu, dalam otak saya saya fikir - Kenapa suara aku macam laki, suara budak perempuan lain comelll jeh. Jadi, itulah main reason kenapa saya pendiam dulu. Dulu lahh, sekarang takde dah cakap saya pendiam. Sombong ramailah yg cakap, tak baek tau. Tak kan lah satu hari, satu sekolah aku kena tegor. T.T

Izzatul Syahirah : Suara kau sesuai utk watak lelaki dalam anime.

En. Praiseworthy Guardian : Suara Tieqa agak matang, kalau kuat macam kasar. Tapi kalau pelan macam manje tau.


source : here

Okay, tak cool. HAHA. Sebagai penutup bicara, saya dapat idea nak cakap pasal suaraa ni sebab bual-bual dalam dewan tadi... Eh! Kantoi tak dengar ceramah.

Sekian, terima kasih
Ateika :)

4 comments:

Thaqif Jamaludin said...

Komen sje... follow skali ye.... hehe....

Ateika said...

iyee :)

Kyo Tasuna said...

aq rse suare ko ok jew kot . .
aq an prnh gak ckp ngnko . .
xde ar cm laki . .

Ateika said...

haha. mmg lah tak mcm laki. tp mcm terlebih matang