Sunday, February 27, 2011

Wait Listed

Assalamualaikum,

Hoa, kenapa blog aku ni macam ni? Dah lah di anak tirikan dgn dibiarkan macam tapak pembinaan terbengkalai, lepastu jadi tempat macam sarang penagih dadah pulak tu. Okay, masih hebat menuliskan saya? Muehehhe.

Well, tiada rahsia kejayaan sebenarnya. Just, saya ada diari baru, so masih tak berkarat lah cara penulisan, cuma takde masa nak log in blogger dan menaip je.

Nak tahu? Dulu 4 kali percubaan utk memiliki sebuah diari - GAGAL. Jangan terkejutlah, perfectionist macam saya memang macam tu. Nak diary-looking-book, beli hard cover. Bila buku hard cover ni, salah tulis banyak2, takboleh main koyak je muka surat. Hancur buku.

Tapi, nama pun diari. How to keep a diary in a good condition? <-- perlu ade tutorial ni. Sebab saya bila geram kat orang, suka conteng diari. Contoh : "lukis" orang tu, then conteng atas dia. Tulis nama orang tu, then conteng kuat-kuat atas tu. Takpun, tulis pasal orang tu, with all the cursing and stuff. Eh, not really cursing lah. Cuma macam sindir menyindir tu penuh lah, siap dengan tulis tekan-tekan, pastu asyik salah tulis sebab tengah fokus dgn kemarahan.

Bila saya tengah mood lovey-dovey pulak, saya konon nak "lukis" lawa-lawa semua. Then, tak jadik lawa pun. Hancurrrrr lagi diari adelah. Pastu, nak tampal-tampal sticker pulak, tulis guna pen warna-warni. Tapi? Makin hancurr diari. T^T.


Nampak tak paling lama diari saya bertahan pun cumaa, umm. Sebulan ade lah. Hahaha =='

Anywayss, saya rasa entry ni sangat mengarut. sila abaikan. Eh, lupa. Last entry saya suruh orang jgn datang blog ni lagi. Ade lagi yg dtg ke?


p.s : because I'm friggin fantastic with you by my side :)

2 comments:

Syud Wada said...

ya Allah budak ni . melampaunya berdiari :D

kejam terhadap diari tu , nak report dekat talian nur boleh ? :P

Ateika said...

diary abuse takde lah dalam undang2.