Thursday, March 11, 2010

I serve Nuffnang [Basic Tips]

http://cdn.main.nuffnang.com.my/wp-content/themes/nuffnang-3.0.0/uploadedstuff/nn3/ourlogo.jpg

pernah nampak logo tu? kalau tak pernah agak kesian lah bg seorang blogger untuk tidak kenal komuniti pengiklanan blog ini. kalau nak kenal nuffnang klik sini.

oke, ape motif entry kali ni? nak bagi tips sikit kot kpd blogger yang nak bernuffnang atau nak jadik nuffnanger. memang aku tak layak kot nak bg tip. cashout pertama pun belum dapat, lg lebih kurang rm17 lagi baru boleh cashout. hal-hal nuffnang pun baru aku korek-korek dari blogger-blogger laen. tp tak salah nak kongsi ilmu di dada kan? :)

kalau korang nak jadi nuffnanger, basic yang perlu tahu ;

1. sebelum sign up nuffnang, naikkan traffic blog korang dulu. aa, selepas sign up pun bole. tp nanti jadi macam aku lah. awal-awal bernuffnang saket hati je tengok rm0.00 lagi dah sebulan sign up. HAHA.

2. jangan amalkan bersilent reader macam saya. rugi lah gila jadi silent reader! aku ulang suara - rugi lah gila jadi silent reader ! sebab? nuffnangers penting traffic blog korang. kalau korang blog walking ke blog orang laen, dan korang bagi komen, 60% jamin orang tu blog walking pegi blog korang balek. untung 1 unique :)

3. letak lah ads nuffnang tu atas-atas sikit. alaa, manjakan lah ads tu sekalisekale. jangan kau hentam bawah sekali. kau yang rugi. lagi baek letak leaderboard ads macam aku. senang orang nak maen klikklik.

4. update blog jadikan daily rutine. kalau korang update sebulan sekali, mana nak dapat traffic kedebaboom? mana nak jana duit? nuffnang pun merajuk dengan korang. HAHA. cari idea nak update, kenapa buat blog kalau tak reti nak update?

5. sila jangan madukan nuffnang. nanti you tak dapat nuffnang gelihati. aa, maksud saya membership status : Glitterati. [read more about Glitterati] malas I nak terangkan. HAHA.

okay-okay. lain kali aku buat entry untuk naikkan traffic pulak.
sekian, wassalam :)

3 comments:

SITI NURHAMIZAH said...

tak phm laa akk dgn nuffnang tuu tieqa.
lg2 y kat traffic blog.
ajar bole?
hehe

cik fieqa said...

btul ke bole dpt duet ?

Ateika said...

bole je. nnti2 tieqa buat entry psl traffic pulak.

fieqa : bole. nuffnang ni bole dipercayai. :)